Benzintank i Tasiusaq blev overfyldt med 100 liter

I bygden ved Nanortalik har der været benzinudslip omkring brændstofanlægget. Myndighederne har opsamlet så meget benzin som muligt.

Fredag sejlede et tankskib forbi Tasiusaq ved Nanortalik for at fylde bygdens benzintank op.

Men tankskibet kom til at fylde 100 liter for meget i benzintanken, så det overflød med benzin i området. Det gav lugtgener af benzin fredag og lørdag for bygdebeboerne.

Det skriver Polaroil i en pressemeddelelse.

- Dagen efter hændelsen var der fortsat benzinlugt og der blev samtidig observeret brændstof på vandoverfladen ved tankanlægget.

- Straks blev der foretaget pejling af tanken og der blev konstateret en utæthed i tanken, som på nuværende tidspunkt menes at stamme fra trykket ved overfyldningen af tanken dagen før.  

Ifølge Polaroils direktør Githa Brask Olsen, så følger selskabet beredskabsplanerne for håndtering af benzinudslippet.

- Straks efter hændelsen blev konstateret blev relevante myndigheder, ansatte samt besætning på kysttankskibet orienteret i henhold til Polaroils beredskabsplan.

- Brandmyndigheden, KNI’s ansatte samt besætningen på kysttankskibet gik straks i gang med at tømme tanken og begrænse udslippet med blandt andet opsamlingsspærre som blev lagt ud. Samtidig er der opsamlet så meget af brændstoffet som muligt.

Departementet for miljø oplyser, at Selvstyret har stået til rådighed med udstyr til at begrænse brændstofs udslippet.Giv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl