Benedikte Utzon skal designe skindtøj

Great Greenland har hyret en af Danmarks modedronninger. Designeren Benedikte Utzon skal være ny designer for den grønlandske skindvirksomhed.
Skrevet af Martine Lind Krebs
08. august 2012 06:38

Mange husker nok Benedikte Utzon for sit tidligere arbejde for Great Greenland i 90’erne. Her satte hun som den første kraftige farver på skindene med rød, pink og turkis..

Benedikte Utzon gik i foråret konkurs med sin virksomhed og er derfor ikke med på Copenhagen Fashion Week, som går i gang i dag. Men allerede fra Modeugen til februar skal hun præsentere Great Greenlands nye kollektion. Det skriver Berlingske Tidende.

Benedikte Utzon er foruden sit arbejde med sælen især kendt for at have designet tøj til dronningen og kronprinsessen.

- Hun har mange års national og international erfaring med design og mode og så har hun en stor erfaring med pels og i særdeleshed sæl, som hun tidligere har arbejdet meget med, siger en tilfreds direktør for Great Greenland, Lars Berg, der håber at hun med sine designs vil øge forståelsen af sælskind som noget bæredygtigt.

Great Greenland satser traditionelt mest på vinterens modeuge i februar, så de er ikke til stede ved Copenhagen Fashion Week denne uge. Det er til gengæld de grønlandske designere Bibi Chemnitz og Isaksen Design.