Bell 212 fortsætter beflyvning

Trafikforholdene i Diskoområdet er et resultat af det kompromis, som Naalakkersuisut og Finansudvalget kunne nå frem til. Vil man have mere, koster det mere.
29. januar 2013 09:51

Det påpeger naalakkersuisoq for Trafik, Jens B. Frederiksen, efter Siumuts Kristian Jeremiassen har beklaget sig over transportmulighederne til sin hjemby Qasigiannguit.

Kristian Jeremiassen mener at Bell-212-helikopteren, som har afløst den større S-61 helikopter, har vist sig ubrugelig efter mange forsinkelser og aflysninger. Og han kræver derfor forbedringer.

Men Jens B. Frederiksen oplyser i et §37-svar, at der ingen planer er om at udskifte helikopteren med en anden type. Det vil nemlig koste flere hundrede millioner kroner, og de penge findes ikke inden for trafikområdet.

- Skal der anvendes flere midler på trakområdet, skal disse midler tages fra andre områder, pointerer naalakkersuisoq og bemærker, at der ikke var ønsker om yderligere midler under finanslovsforhandlingerne.

Desuden tilbageviser han påstanden om, at servicen i år er ringere end i 2012. Faktisk har helikopteren i 2013 afgået til tiden flere gange sammenlignet med samme periode sidste år.