Belønning for heltegerning

En modig redningsaktion i Aasiaat den 1.oktober sidste år førte i dag til at viceberedskabschef i Aasiaat, David Løvstrøm, fik tildelt Carnegies Belønningsfond for heltemod.
Foto © : Qaasuitsup Kommuniata Qatserisartui
Skrevet af Karsten Sommer
12. januar 2016 17:02

Det er beredskabschef Bjarne Gregersen, der har indstillet David Løvstrøm til Carnegies Belønningsfond, for det mod han udviste ved en snarrådig og beslutsom redningshandling d. 1.oktober 2015.

Qaasuitsups Kommunale Redningsberedskab i Aasiaat modtog den dag en alarmmelding, som fortalte at en person var gået igennem isen på byens vandsø, og vagthavende indsatsleder David Løvstrøm ankom som den første til stedet.

Personen, der var gået gennem isen, var helt oplagt i livsfare, og med fare for eget liv gik David Løvstrøm resolut ud på isen og fik reddet personen sikkert i land.

Han gik selv igennem isen under redningsaktionen, men fik alligevel reddet manden op, endnu inden resten af redningsmandskabet var nået frem.

- Det var en modig handling, og det glæder os at Carnegie Belønningsfonden har fulgt vores opfodring til at hædre David Løvstrøm, siger beredskabschef i Qaasuitsup Kommunia, Bjarne Gregersen til KNR.

Med hæderen fulgte en check på 5000 kroner