Behov for grønne energikonsulenter

Der er brug for en såkaldt energikonsulent-tjeneste, der kan rådgive om, hvordan der kan spares på energien.
31. oktober 2009 15:33

Energikonsulent-tjenesten er en af konklusionerne på det seminar, som i den forgangne uge har sat fokus på, hvordan vi her i landet kan optimere vores energiforbrug og mindske CO2-udslippet. Det forklarer Jens K. Lyberth, projektkoordinator i Grønlands Arbejdsgiverforening.

- En af konkulsionerne er, at det kunne være en god idé at oprette en energikonsulent-tjeneste, der kan rådgive, så der remover sættes ind de rigtige steder, siger Jens K. Lyberth, projektkoordinator i Grønlands Arbejdsgiverforening, der sammen med Nukissiorfiit stod for det grønne energi-optimerings-seminar i Nuuk i torsdags.

Men en energikonsulent-tjeneste, der kan give grønne råd om, hvordan CO2-forbruget kan begrænses, er ikke den den eneste konklusion fra seminaret. Der er nemlig også enighed om, at vi allesammen skal ændre adfærd, hvis det virkelig skal batte noget på den grønne bundlinie. Jens K. Lyberth forklarer:

- Det handler for eksempel om at spare på lys og varme. Under seminaret kom det eksempelvis frem, at man ved hjælp af få virkemidler kan mindske ens energiforbrug blot ved at ændre adfærd. Det handler blandt om at spare det varme vand i hjemmet og slukke for lyset i mange af vores elektriske apparater.

Konklusionerne fra seminaret skal munde ud i et notat til Selvstyret, kommunerne, håndværksmestre og rådgivende ingeniør-firmaer, så indsatsen til at reducere energiforbruget i Grønland kan blive bedre koordineret.