Behov for dobbelt tilskud til praktikpladser

-Der er behov for dobbelt tilskud til praktikpladser, hvis flere uddannelsessøgende fra Tasiilaq området og andre ydedistrikter får en praktikplads. Det siger medlem i Inatsisartut Akitsinnguaq Olsen (Inuit ataqatigiit) efter at hun har fået svar på en række spørgsmål til Naalakkersuisut.
12. august 2009 13:06

Hvilke arbejdsmarkeds- og uddannelsespolitiske tiltag påtænker Naalakkersuisut at sætte i værk for at hjælpe uddannelsessøgende fra Tasiilaq og andre ydedistrikter at få en praktikplads? Det spørgsmål stillede Akitsinnguaq Olsen til Naalakkersuisut.

I sit svar skriver landsstyremedlem Mimi Karlsen blandt andet at der er afsat 7.mio kr i 2009 og 13.mio kr i 2010 til skolepraktik.

- Det er for at imødegå større behov for praktikpladser i forbindelse med den dobbelte årgang fra folkeskolen i 2008, siger Mimi Karlsen.

- Hvis der er nok midler i Landskassen er det ellers behov for det dobbelte, siger Akitsinnguaq Olsen. Hun understreger dog at man må tænke på finanskrisen som også gælder i Grønland.

- Derfor er det vigtigt at tænke realistisk. Vi må prioritere, Det ønsker Naalakkersuisut også, siger Akitsinnguaq Olsen.

I følge finandsloven er der afsat 44,2 mio kr i perioden 2009 til 2012 til kollegiebyggeri i Nuuk, Sisimiut og Ilulissat. Det vil give udefra kommende lærlinge mulighed for flere kolligieplads under en praktikperiode, skriver Naalakkersusiut som svar til Akitsinnguaq Olsen.