Begge formandskandidater vil arbejde for en venstredrejning

Begge formandskandidater vil arbejde for en venstredrejning af Inuit Ataqatigiit. Og partiets afgående formand, Kuupik V. Kleist ser som det naturligt, at partiet i oppositionsperioden skærper sin profil.
30. maj 2014 13:25

- Der er flere ting, vi kan gøre bedre. Jeg mener, at vi skal føre en anden politik under hensyntagen til de hurtige forandringer i samfundet og vores forpligtelse til at samarbejde med andre partier, siger den ene af kandidaterne til formandsposten i IA, aqqaluaq B. Egede. Han er i dag fungerende formand for partiet og medlem af Inatsisartut.

Hvis han bliver formand, vil han arbejde for, at partiet genfinde sin plads i venstrefløjen. Men samtidig er det vigtgit for ham, at IA fører en politik, der samler hele landet og beslutningerne har bund i dokumenterede data .

- Og her er det vigtigt at give en ny chance til  mennesker, der er befinder sig i en svært økonomisk situation, siger altså Aqqaluaq B. Egede.
Folkeng-s og Inatsisartut-medlem Sara Olsvig stiller også op til posten som IA's formand. og også hun vil trække sit parti til venstre.

- Et af de områder jeg rigtig gerne vil arbejde med, det er, at vi gør det mere klart hvad det er for nogle mål vi har indenfor den ideologi vi arbejder med, som er, at vi skal have øget ligheden i landet. At vi skal have gjort noget ved den store ulighed, som ikke kun handler økonomi, men også handler om muligheden for uddannelse, og muligheden for kulturel udfoldelse, siger Sara Olsvig.

Hun føler nemlig ligesom Aqqaluaq B. Egede, at partiets profil som et venstreorienteret socialistisk parti, der kerer om de mindrebemidlede, ikke har været skarp nok.

- Og der føler jeg et stort behov for at vi tydeliggør vores grundlæggende værdier, som et socialistisk parti. Som et parti, der arbejder for øget lighed, og som arbejder for en meget større indsats på det sociale område, og på det kulturelle område. Så det er nogle af de ting, som jeg glæder mig rigtig meget uanset hvad resultatet bliver i dag, til at være med til at tydeliggøre og arbejde for, siger Sara Olsvig.

Og IA's afgående formand Kuupik V. Kleist, ser det som naturligt, at man skærper sin profil i en tid, hvor partiet er i opposition:

- Det er helt naturligt for alle partier, at man i en oppositionsperiode skærper sin profil og gør sin identitet stærkere. Mens man under en regeringsledelse selvfølgelig har til opgave at samle hele befolkningen. Så derfor ser jeg det som en hel naturlig udmelding, at vi i den her oppositionsperiode styrker vores profil, mens når vi leder landet selvfølgelig skal sørge for, at samle hele befolkningen, og arbejde for alle mennesker i det grønlandske samfund, så det ser jeg som en naturlig ting, siger Kuupik V. Kleist.