Begejstring for ny samarbejdsaftale

En ny aftale mellem Sermersooq og Aalborg kommuner, skal være med til at sikre forbedringer for børn, studerende, handicappede og ældre i begge lande.
Foto © : Jonas Fievé/KNR
13. august 2015 04:28

Begejstringen var derfor ikke til at tage fejl af, da Sermersooqs borgmester Asii Chemnitz Narup i går mødtes med Aaalborgs borgmester Thomas Kastrup-Larsen for at underskrive den nye aftale mellem de to venskabsbyer.

En aftale som Asii Chemnitz Narup selv giver topkarakter

- Det er så vigtigt som et 10 tal, dels er det historisk funderet, det er næsten 40 år, at man har samarbejdet, og vi står begge to i en situation, hvor vi politisk gerne vil skabe mere vækst, nye arbejdspladser, flere uddannelsespladser, vi har rigtigt meget at samarbejde om. Udtaler Asii Chemnitz Narup til KNR.

LÆS OGSÅ Aalborgdage i Nuuk

 

Gensidig aftale

Som en del af aftalen skal Aalborg Kommune lære deres grønlandske kollegaer at blive bedre til at bruge den moderne velfærdsteknologi i ældreplejen - men det er ikke kun Sermersooq, som kan lære af Aalborg.

Thomas Kastrup-Larsen understreger nemlig, at der er tale om en gensidig aftale.

- Jeg vil rigtigt gerne understrege, at vi kan lære rigtigt meget af Nuuk og af grønlænderne i forhold til den måde, vi gør tingene på, og der er nogle ting indenfor det sociale område, som det er, at vi kigger på blandt andet men også i forhold til, hvordan man i det arktiske område kan være med til at skabe mere værdig, det kigger vi rigtigt meget på.

Mødet, som varede tre dage, sluttede i går med underskrivelsen af den nye aftale.