Bedre sikkerhed på trawlere

Et nyt Arbejdsdplads-Vurderings-System - også kaldet APV-system - skal være med til at højne sikkerheden i fiskerflåden her i landet.
20. december 2011 07:01

Grønlands Arbejdsgiverforening har i samarbejde med Fisker- og Fangerorganisationen KNAPK indgået en samarbejdsaftale med Fiskeriets Arbejdsmiljøråd i Danmark. Dermed har branchen fået adgang til et nyudviklet og netbaseret arbejdsplads-vurderings-system, der er specielt designet til netop fiskerierhvervet.

Systemet er i forbindelse med samarbejdsaftalen blevet sprogversioneret, så det nu findes på grønlandsk, dansk og engelsk.

Det nye system er bygget op, så bade rederiet o det enkelte fartøj - udover APV - også kan styre og overvåge en lang række funktioner. Blandt andet fartøjets medicindepot, besætningslister, lovpligtige syn og obligatoriske kurser indenfor arbejdsmiljøj og sikkerhed til søs.

Også Søfartsstyrelsen ventes at tage udgangspunkt i det nye og brugervenlige arbejdsplads-vurderings-system i forbindelse med styrelsen fremtidige tilsyn med fiskerflåden, skriver Grønlands Arbejdsgiverforening blandt andet i en pressemeddelelse.