Bedre salgsboder skal sikre større udbytte ved krydstogtbesøg

En ny krydstogtskomité vil prøve at gøre Nuuk mere åben og brugervenlig for krydstogtspassagerer, når de besøger hovedstaden.

Målet er blandt andet at få lavet nogle transportable salgsboder, der kan synliggøre de små lokale aktører med salg af varer.

Krydstogtskomitéen vil også koordinere de aktiviteter, der skal være forud for og under et krydstogtsanløb.

Det har i nogle årtier været et normalt syn at se et udenlandsk krydstogtskib ankomme til Nuuk, hvorefter turisterne går fra borde for at udforske byen.

Ofte står så lokale husflidskunstnere på nakken af hinanden - klar til at tilbyde deres souveniervarer. Men det hele er alt for uorganiseret, og turisterne må ofte løbe efter de handlende for at få lov til at købe noget, siger en lokal turistaktør, Grace Heindorf Nielsen.

- Den ny krydstogtskomité skal være med til at organisere handlen med turisterne bedre, så alle får mest muligt ud af krydstogts-anløbene, skriver Sarah Thode Andersen fra Sermersooq Erhvervsråd.

Initiativet sker i samarbejde med lokale kræfter fra blandt andet National Museet, Kunstmuseet, Touring Greenland, Inuk Hostels og husflidsforeningen “Sikkerneq”.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt