Bedre internet til unge i bygder

De unge i bygderne Attu og Niaqornarsuk ved Kangaatsiaq kan godt begynde at glæde sig til det kommende skoleår.
Skrevet af Karsten Sommer
15. august 2012 08:28

En ny aftale mellem TELE-POST og VILLUM FONDEN giver bedre og hurtigere adgang til internettet i en række udvalgte bygder som led i projektet ”NUIKI - Uddannelsesløft i bygder”.

Og netop Attu og Niaqornarsuk er de første bygder som får glæde af det nye tiltag.

TELE-POST støtter projektet med øget båndbredde og frit internet til bygdeskolerne i en periode på mindst 5 år. Den frie internetadgang skal blandt andet sikre, at bygderne fortsat også har god kontakt til de unge, der tager på videreuddannelse i byerne, og samtidig give bygderne helt nye udviklingsmuligheder.

- Det er oplagt for en virksomhed som vores at bidrage til bygdeprojektet, siger konstitueret direktør for TELE-POST, Steen Montgomery-Andersen.

- Det er vigtigt for samfundet at få uddannet kompetente unge fra hele landet, og den moderne informationsteknologi kan jo understøtte nye undervisningsmetoder, ikke mindst i bygderne. Derfor støtter vi projektet og ser frem til de erfaringer, det også vil give os, fortæller Montgomery-Andersen.

VILLUM FONDEN´s Jens-Jørgen Pedersen er glad for at medvirke til et projekt, der udnytter internettets mange muligheder.

- Internettet er en teknologi, der er som skabt til Grønland, siger han, og også fra politisk hold hilses aftalen velkommen.

Naalakkersuisoq for arbejdsmarked og erhverv, Ove Karl Berthelsen mener at aftalen vil åbne nye muligheder for de op mod 180 unge mennesker i bygderne, der de næste fem år vil deltage i projektet.

Projektet ’NUIKI - uddannelsesløft i grønlandske bygder’ modtog tidligere på året en samlet donation på 16 millioner kroner fra VILLUM FONDEN og 6 millioner kroner fra Selvstyret og gennemføres over fem år i 12 bygder.