Bedre forhold for slædehundene

Dyrlægerne er positivt overraskede over det forbedrede forhold for slædehunde i alle slædehundedistrikter. I bare Ilulissat var der ca. 40 sager i 2008, fra almindelig påtaler til direkte dyreværnssager, i år er tallet nede på 18 sager, siger dyrlæge Sanne Wennerberg.
19. september 2009 14:45

Af alvorlige sager har der kun været en enkelt, hvor vi i den meget varme sommer, der har været i år, fandt nogle hunde døde af tørst. Langt de fleste sager har handlet om at give hundene lidt mere foder, og de efterfølgende kontrolbesøg har vist, at hundeejerne har fulgt vores påbud med det resultat, at hundene har haft det langt bedre.

Sanne Wennerberg oplyser, at hun og hendes kollega i år har gennemført besøg i Sisimiut, Kangerlussuaq, Qasigiannguit og Ilulissat. Og alle steder er dyrlægerne blevet mødt med stor velvilje og imødekommenhed fra hundeejerne og de kommunale hundeinspektører.

Hun erkender dog, at der er grænser for, hvad to dyrlæger kan nå, når de har alle slædehundedistrikter som inspektionsområde. Det vil sige fra Sisimiut i syd til Qaanaaq i Nord og Tasiilaq i øst.