Bedre Børneliv ønsker børnehuse

Hver af de fire storkommuner skal have et børnehus, og der skal etableres et koordineringscenter for seksuelt krænkede børn, mener foreningen Bedre Børneliv.
09. oktober 2009 12:26

Anbefalingerne kommer i forbindelse med en ny rapport, som bygger på konklusionerne fra konferencen om seksuelt misbrug af børn i Grønland, der fandt sted i sidste måned.

- Børn skal ikke fare rundt fra socialrådgiver til politi og videre til psykolog og læge. De skal være ét sted, hvor de føler sig trygge og i øvrigt får den behandling, de har krav på, forklarer formanden for Bedre Børneliv Line Frederiksen.

Og det sted skal være ikke ét, men fire børnehuse - et i hver storkommune. Bedre Børneliv erkender, at det er en ambitiøs satsning, men det er også nødvendigt for at gribe om et problem, der tynger en alt for stor gruppe af Grønlands børn.

Foreningen anbefaler også, at et koordineringscenter skal lave et grundigt forarbejde inden børnehusene oprettes i Grønland. Koordineringscenteret skal sikre, at lovgrundlaget er i orden og koordinere samarbejdet mellem de relevante faggrupper og institutioner på området.

Rapporten 'Et Børnehus i Grønland', er sendt til naalakkersuisoq for sociale anliggender og for sundhed.