Beboere i Aasiaat fryser

På tredje år oplever beboere i en bydel i Aasiaat, at de ikke kan få varme i radiatorerne og varmt vand, når temperaturen er nede på minus 15 grader. Boligselskabet Ini er ved at rette op på problemet.
26. februar 2014 14:18

Adam Møller Broberg, der er en pensioneret smed, bor med sin kone og søn i Nalunnguarfik. Og det er en kold fornøjelse, at bo der om vinteren:

- På tredje år oplever vi, at vi ikke kan få både varme og varmt vand i lejligheden, når temperaturen når ned på minus 15 grader. Og radiatorerne varmer ikke lejligheden op, så lejligheden bliver kold, siger Adam Møller Broberg.

Familien tyr derfor til gammeldags metoder, når de skal bruge varmt vand:

- Når vi skal vaske op, er vi nødt til at koge noget vand. Vi kan derfor heller ikke tage bad og må nøjes med etagevask efter at have varmet vandet, siger Adam Møller Broberg.

Han mener, den manglende varme og varmt vand skyldes en fejl fra centralvarmeanlægget:

- Så vidt jeg husker, så havde disse boliger 3-tommersrør fra varmeanlægget, da boligerne blev bygget. Men rørene fra varmeanlægget blev for knap fire år siden udskriftet med rør på halvanden tommer, siger Adam Møller Broberg.

Boligselskabet Ini er bekendt med varmeproblematikken og har allerede for 3 uger siden bestilt kraftigere varmepumper til centralvarmeanlægget hos en lokal rørlægger.

Boligselskabet oplyser i øvrigt, at det er i gang med at undersøge, om der kan udleveres elradiatorer til husstandene, og om hvordan man vil kunne dispensere for elforbruget med elradioatorerne.

Boligselskabet opfordrer også beboerne til at henvende sig, når der mangler varmt vand, så Ini kan undersøge fejlen.