BBC-program med i opløbet

Grønland var på tapetet, da prisen for årets bedste dækning af klimaforandringer, blev uddelt ved et stort galla-arrangement i London.
11. november 2010 09:11

Det er Sammenslutningen af internationale radio- og tv-udbydere, AIB, der uddelte prisen People’s Choice award for "Bedste dækning af klimaforandringer".

Det ansete BBC-program ’Hardtalk’ var blandt de nominerede for de 3 special-programmer "Hardtalk on the road to Greenland".

I programmet mødte værten Stephen Sackur blandt andet formand for naalakkersuisut Kuupik Kleist til en snak om klimaforandringer.

Og Sackur har tidligere udtalt, at netop de tre programmer er nogle af de bedste Hardtalk-programmer, der er blevet lavet i 2009.

- Jeg lærte virkelig meget, da jeg kom til Grønland. Det var et sted, jeg vidste meget lidt om. De miljømæssige udfordringer, som Grønland står over for, virker på mig som en meget ufortalt historie, siger Stephen Sackur til Katja Nyborg, som var med til at koordinere tv-holdets ophold i Grønland.

Han fortæller, at det har været meget interessant at fortælle historien fra grønlændernes eget perspektiv.

- Vi ved en masse om klimaændringer, men at kigge på det fra grønlændernes perspektiv og kigge - ikke kun udfordringerne og problemerne, men også på nogle af de muligheder som klimaforandringerne måske vil bibringe, er for mig en meget interessant måde at anskue hele klimaproblemet på. Det er derfor, de programmer betød så meget for mig, siger Stephen Sackur.

BBC-programmerne vandt dog ikke, men Stephen Sackur selv løb i stedet med prisen for "International personality of the year" - "Årets internationale personlighed".