Birna-sagen: Bartender afviste påstand fra tiltalt

En af fredagens vidner i sagen om Birna Brjánsdóttir er en kvindelig bartender, som serverede alkohol for den anklagede og den tidligere mistænkte i en bar den nat i januar, hvor Birna forsvandt. Det skriver det islandske medie Visir.is, der dækker sagen live.
Foto © : Google Maps
Skrevet af Sara K. Jakobsen
01. september 2017 11:59

Bartenderen fortalte i retten, at hun i forbindelse med sit arbejde blev gode venner med den tidligere mistænkte, som har været tilbageholdt og sigtet i sagen om Birna Brjánsdóttir.

Den tidligere mistænkte var ankommet til baren før midnat og sad alene i en længere periode. I retten beskrev bartenderen ham som sød og rar, men at han virkede synligt beruset efter at have drukket mange øl.

Den drabs-anklagede var ankommet til samme bar efter midnat og købte også alkohol af bartenderen.  

Den anklagede grønlandske mand afgav d. 21. august sin forklaring i retten. Her fortalte han, at hans kollega fra trawleren Polar Nanoq - den tidligere mistænkte i sagen - havde prøvet på at komme i kontakt med flere kvinder den aften i baren.

LÆS OGSÅ Birna-tiltalt ændrede forklaring i retten

Denne påstand blev dog afvist af den kvindelige bartender ved dagens retsmøde:

- Han (den tidligere mistænkte, red.) har aldrig været sådan. Han var snaksalig overfor mig. Der sad piger ved siden af ham, og han tilbød dem øl, men prøvede ikke på at snakke med dem, forklarede bartenderen i retten.

Hun fortalte også, at den anklagede ikke drak særligt meget og at den tidligere mistænkte faldt i søvn i baren.

Da det blev lukketid, bad dørmanden dem begge om at forlade baren.

Den anklagede er ikke til stede ved dagens retsmøde, der er det sidste, inden der blev afsagt dom om cirka fire uger.