Barske og rå bidder fra Ittoqqortoormiit

LIFE AT THE EDGE - Livet i udkanten - er en fotoudstilling af naturfotografen Carsten Egevang, der skildrer livbetingelserne omkring Grønlands mest isolerede by Ittoqqortoormiit.
Skrevet af Karsten Sommer
11. november 2013 06:51

Hvis man vil se smukke fotografier her fra Grønland, så har beboerne i Maniitsoq chancen fra i dag.

Udstillingen rummer 28 sort/hvid billeder tager over en 10-årig periode i og omkring den østgrønlandske by, og det er planen at udstillingen skal besøge seks byer i Vestgrønland.

- Når det gælder fotos fra Grønland, kommer der et tidspunkt hvor man næsten ikke kan klare flere ”isbjerge i aftensol”, ”hvalhaler” eller ”konfirmander i nationaldragter”, som er de foretrukne motiver, siger Carsten Egevang.

- Mine fotos skulle gerne være mere ”rå og barske” - præcis sådan som jeg oplever dagligdagen i Ittoqqortoormiit -området. Derfor har jeg valg at præsentere billederne i sort/hvidt. Væk med blå himmel, hvid sne, røde solnedgange og blå isbjerge - og ind med overskyet vejr, snestorme, blod og kulde, fortsætter Carsten Egevang.

Han er oprindeligt uddannet biolog, og tilknyttet Grønlands Naturinstitut.

Og Grønlandsturnéen starter altså på Kommunekontoret i Maniitsoq i dag, og til næste år gæster udstillingen Sisimiut, Qaqortoq, Paamiut, Nuuk og Ilulissat.