Barsk lodtrækning for Grønlands håndboldherrer

Grønland skal spille op til sit bedste, hvis det skal lykkes at blive blandt de tre bedste, som kvalificerer til sig til VM i håndbold i Qatar til næste år.
Skrevet af Karsten Sommer
24. maj 2014 17:13

Det står klart, efter at der i dag blev trukket lod om gruppeinddelingerne ved de Panamerikanske mesterskaber i herrehåndbold Montevideo i Uruguay.

Grønland kom i gruppe B og fik en svær lodtrækning, hvor de skal møde favoritterne fra Argentina samt Chile, som også hører til de stærke hold. Det fjerde hold i Grønlands gruppe blev Mexico, som Grønland slog ved kvalifikationsturneringen i Mexico tidligere i år.

Cuba, som Grønland også slog i Mexico, skulle egentlig også have været med til mesterskaberne, men har måttet melde fra af økonomiske grunde.

Gruppe A kom til at bestå af Brasilien, Uruguay, USA, Venezuela og Guatamala.

Landstræner Niels Møller udtalte efter lodtrækningen at han helst havde set Grønland i Gruppe A, så holdet kunne undgå Chile i den indledende gruppe.

- Vi må formode, at det bliver Chile og Grønland der kommer til at kæmpe om altafgørende 2. pladsen i puljen, siger Niels Møller.

Han kunne for et par dage siden fortælle dårligt nyt om Grønlands chancer, da det kom frem at een af holdets bedste spillere, Miki Heilmann fra GSS-Nuuk, må melde fra til mesterskaberne på grund af en brækket knogle i foden.

Miki Heilmann kan se frem til en pause på mindst 6 uger og sammen med den anden langtidsskadede nøglespiller, Miilu Rosing, er deres skader et stort tilbageskridt i Grønlands chancer  for at kvalificere sig til VM i Qatar, frygter landstræneren.

Som erstatning for Miki Heilmann er blevet udtaget den tidligere landsholdsspiller Johannes Groth, og efter en træningssamling i denne weekend i København vil der på mandag blive udtaget de sidste 2 spillere, så truppen, som skal kæmpe for en VM plads til Grønland,  bliver på i alt 16 spillere.

Mesterskaberne spilles fra den 23. til 29.juni.