Barometer skal hjælpe med at genkende seksuelle adfærdsproblemer

I disse dage afholder Rådgivningsenheden i samarbejde med psykologer fra Janus Centret i Danmark et landsdækkende kursus for fagfolk, der arbejder med børn og unge.
Qitiusumik Siunnersuisarfik
Foto © : Qitiusumik Siunnersuisarfik
01. juni 2017 16:29

Hvis et barn i alderen to til fem år udforsker kønsforskellen mellem piger og drenge, så er det en normal adfærd og er derfor ikke bekymrende.

Men, hvis barnet er seksuelt opfordrende eller gentagne gange prøver at få andre til at berøre sine kønsdele, så kan det være et faresignal, som kræver hurtig handling.

Et såkaldt bekymringsbarometer skal derfor være med til at vise, hvad der er en normal adfærd for de enkelte aldersgrupper, så man på den måde kan gribe ind, hvis et barn udviser en bekymrende adfærd.   

Barometer er udarbejdet af Janus Centret  i Danmark, og bliver præsenteret for fagfolk, der arbejder med børn og unge på et landsdækkende kursus i Nuuk, der er arrangeret af den Centrale Rådgivningsenhed.

Klik her for at se Janus Centrets bekymringsbarometer.

I kurset deltager 65 forskellige børne- og unge arbejdere, blandt andet psykologer, familiebehandlere, socialrådgivere- og medhjælpere, pædagoger og ansatte fra samtlige socialforvaltninger fra hele landet.