BankNordik tjener flere penge i Grønland

2017 har været et godt år for den finansielle sektor. Tirsdag er det BankNordik, der leverer fremgang, og i sidste uge var det Grønlandsbanken, der leverede millionoverskud.
Skrevet af Merete Lindstrøm
27. februar 2018 10:55

BankNordiks regnskab viser en fremgang på det grønlandske marked i forhold til året før, og det er de godt tilfredse med.

- Alle markeder viser positive takter, og den grønlandske del af forretningen bidrager med et driftsresultat på 26 mio. kr., hvilket er 4 mio. kr. mere end samme periode i 2016, udtaler Árni Ellefsen, administrerende direktør i BankNordik i en pressemeddelelse.

Og de forventer, at de gode takter fortsætter:

- Vi ser store vækstmuligheder på det grønlandske marked og har en klar plan om at fortsætte den positive udvikling og øge vores forretning i Grønland, siger direktøren.

LÆS OGSÅ Grønlandsbanken er mere end tilfreds med 2017-resultat

Der også påpeger, at banken ønsker at bidrage til en positiv udvikling i det grønlandske samfund. Det gør de blandt andet ved uddeling af BankNordik legatet der blev oprettet sidste år.

- Vi er meget glade for den store interesse og opmærksomhed, som legatet hidtil har fået blandt grønlandske studerende, siger Árni Ellefsen.

Banken der har bankaktiviteter i Danmark, på Færøerne og Grønland, samt et forsikringsselskab på Færøerne, fik i december en række påbud fra Finanstilsynet i forhold til deres aktiviteter på flere forskellige markeder, it-sikkerhed og nedskrivning af værdi på deres ejendomme.