Bagagegennemcheck indføres igen

Air Greenland og Cimber Sterling indfører igen bagagegennemcheck til og fra dansk indenrigsflyvning.
Skrevet af Louise M. Kleemann
31. august 2011 11:27

Passagerer, der skal flyve mellem Grønland og Danmark og som har købt billet til/fra Ålborg, Århus, Billund, Karup, Rønne og Sønderborg med Cimber Sterling, kan fra i morgen torsdag igen tjekke deres bagage hele vejen igennem.

Der skal dog mindst være 45 minutter mellem de to flyvninger. Det oplyser Air Greenland i en pressemeddelelse.

Air Greenland og Cimber Sterling måtte tidligere på året af tekniske årsager kaste håndklædet i ringen og opgive gennemcheckning til og fra danske indenrigslufthavne. Nu meddeler flyselskabet, at det er lykkedes at finde en metode, der atter åbner for gennemcheck til de ovennævnte lufthavne.

- Aftalen indebærer udelukkende gennemcheck af bagage og ikke passagererne selv. Det er ikke muligt at købe en gennemgående rejse, men Air Greenland og Cimber Sterling accepterer altså igen gennemcheck af bagagen mellem Grønland og provinslufthavnene, oplyser selskabet.

Passagerer, der rejser fra Grønland skal dog selv gøre opmærksom på ved check-in, at de skal videre med Cimber til enten Aalborg, Århus, Billund, Karup, Rønne og Sønderborg så bagagen kan blive mærket til den endelige destination. Det samme gælder for passagerer, der skal til Grønland.

- Ved ankomst til Københavns Lufthavn skal passagererne henvende sig i Transfer Centret i transithallen for at blive checket ind og få boardingkort til den videre rejse til henholdsvis Grønland og Aalborg, Århus, Billund, Karup, Rønne og Sønderborg, lyder det fra selskabet.

Air Greenland har også stadig gennemcheck til og fra Aarhus og Aalborg for rejsende med SAS.