Badminton tager på guldjagt

Badmintonholdet til Arctic Winter Games er udtaget. Se navne.
Skrevet af Noah Mølgaard
01. december 2011 08:47

Stortalentet Nuka Mark Nielsen fra Narsaq er blandt spillerne, der nu er udtaget til Arctic Winter Games.

Badmintonforbundet havde ikke råd til at afholde træningssamling inden udtagelsen til Arctic Winter Games. Spillerne fra Narsaq brugte bymesterskabet i Nuuk til at give indtryk af deres evner med en ketcher og fjerbold.

13-årige Nuka Mark Nielsen clearede og smashede hos U-17 og U-19 og efterlod sig positive indtryk. Og det var nok til at give ham en plads til Arctic Winter Games i Whitehorse.

De grønlandske badmintonspillere vinder traditionelt mange medaljer i Arctic Winter Games og 2012 bliver formentlig heller ingen undtagelse.

- Målet for os er at vinde medaljer, og gerne af højeste karat. Derudover ser jeg også Arctic Winter Games som en udviklingsturnering, hvor de kommende senior landsholdsspillere gør sig gode erfaringer. Vi oplever også spillerne i konkurrence situation over flere dage, og det er meget værdifuldt, siger landstræner Bjarne Nielsen.

Spillere som Sara Lindskov Jakobsen fra Nuuk og Iidui Broberg fra Qeqertarsuaq har ellers alderen til at komme med til Arctic Winter Games, og ville formentlig vinder flere medaljer. Men de to talenter er allerede med på seniorlandsholdet. Turneringen, der starter i Whitehorse i Yukon den 4. marts, bliver derfor brugt til at give nye spillere mulighed for at vise at de er værd at satse på i fremtiden.

- Med på turen til Arctic Winter Games vil der være spillere, som højst sandsynligt vil være en del af det hold, der i 2015 skal være med til at vinde medaljer til Island Games, siger Bjarne Nielsen.

Her er holdet til Arctic Winter Games:
U-16
Arnarissoq Møller, SPQ
Ineqi Sakariassen, ARS
Nuka Mark Nielsen, ARS
Thomas Madsen, B-67

Reserver:
Olina Kristiansen, SPQ
Martin Sikemsen, ARS

U-19
Nina Høegh Møller, TEN
Hansigne Broberg, SPQ
Nikki Nathansen, TEN
Dennis Hansen, SAK

Reserver:
Asta Helms, B-67
Nick Ø. Jacobsen, B-76