Badminton: Der er tre bejlere til titlen

GM’s store spørgsmål er om Jens Frederik Nielsen og Taatsi Pedersen kan udfordre Frederik Elsner i herresingle.
Skrevet af Noah Mølgaard
03. april 2012 07:07

Badminton GM starter i Sisimiut i dag. Frederik Elsner er forsvarende mester i herresingle, mens Sara Lindskov Jacobsen er forsvarende mester hos damerne.

Stortalenterne Jens Frederik Nielsen og Taatsi Pedersen har nu boet i Danmark et år, hvor de har trænet spillet mange kampe i løbet af sæsonen.

- Det er et godt spørgsmål om de kan true Frederik Elsner i herresingle, siger landstræner Bjarne Nielsen, der har fulgt de unge spillere hele sæsonen.

- Men et år er meget kort tid i badminton. Der skal længere tid til inden de mange træningstimer for alvor giver bonus, siger han.

Tidligere grønlandsmester Bror Madsen fra JBF Ilulissat holder pause i konkurrencesport og bliver savnet under GM.

- Jeg havde ellers glædet mig rigtig meget til at møde Bror Madsen. Jeg kommer til at savne ham under GM, siger Frederik Elsner.

Han er selv meget spændt på at se om de unge spillere kan true ham i herresingle.

- Jeg er sikker på at de går til den når kampene begynder. Så gælder det om at holde hovedet koldt. Det er meget svært at sige om de kommende kampe. Jeg vil tage det som det kommer, siger Frederik Elsner, der er i nogenlunde samme form som sidste år.

Han danner makkerpar sammen med Mininnguaq Kleist og de får sikkert også god modstand fra Jens Frederik Nielsen og Taatsi Pedersen.

Sara Lindskov Jacobsen er storfavorit til at genvinde titlen hos damerne. Tidligere grølandsmester i damesingle Mille Kongstad er stadig ikke kommet over sin skade som hun fik for et år siden.

GM i badminton slutter påskedag.