B-67 til kamp mod misbrug

Efter den meget beklagelige episode under senior GM i Qaqortoq har B-67 overvejet, hvordan klubben kan bekæmpe hashmisbrug hos klubbens spillere, særligt de spillere der er udtaget til at spille turneringskampe. Klubben har været i kontakt med narkogruppen hos Politimesteren i Grønland, Paarisa, Departementet for Sundhed og Grønlands Idrætsforbund.
30. august 2013 11:35

B-67s trænergruppe har på et møde den 28. august 2013 besluttet at rette henvendelse til GIF for at forbundet kan bistå alle sportsklubber med økonomiske midler til test imod narkotikamisbrug, særligt hash. Det er muligt via narkotest at konstatere hashmisbrug. Der er udgifter forbundet med at købe disse tests, hvorfor B-67 håber at GIF vil støtte de klubber der er villige til at bruge disse tests i klubberne. B-67 vil selv afholde udgiften til testene, hvis GIF ikke er villige til at betale for testene. Men da B-67 har begrænsede midler håber B-67 på at GIF vil kunne støtte et sådant initiativ.

Det er klubbens intention, at spillerne frivilligt skal undergive sig at blive testet, som betingelse for at blive udtaget til mesterskabshold. Hvis der måtte komme en positiv test vil dette medføre udelukkelse fra holdet, og at Anti-Doping Grønland underrettes om prøven med henblik på at Anti-Doping Grønland kan vurdere om de vil foretage test med henblik på karantæne mv. B-67 vil før implementeringen af testene drøfte relevante forhold med GBU, GIF og Anti-Doping Grønland.

B-67 vil gerne præcisere, at vi ikke kræver at andre klubber gør det samme, eller at GIF pålægger andre klubber at gøre det. Det vi vil i B-67, er at sige til vores spillere, at de som betingelse for at kunne spille på et mesterskabshold skal frivilligt skal undergive sig at der kan tages en narkotest. Hvis en spiller nægter at gøre det frivilligt, vil han ikke blive udtaget til turneringsholdet som B-67 skal udvælge. B-67 vil forinden vi begynder på tests vende juridiske problemstillinger med GBU, GIF, Anti-Doping Grønland m.fl.