B-67 klager over udvisninger i GM-finale

To spillere blev udvist i finalekamp. Men Grønlands Fodboldforbund afviser klage fra B-67.
B-67 var foran i finalekampen mod Nagdlúnguak fra Ilulissat. Udligningen kom først få minutter før, den ordinære spilletid sluttede. Foto © : Jens Karlsen
18. august 2022 15:31

Først bliver John Ludvig Broberg udvist i 54. minut af kampen.

I slutningen af anden halvleg blev hans holdkammerat Aiko Nielsen udvist. Han havde i forvejen en advarsel, og da dommeren ikke mente, at Aiko Nielsen var blevet fældet, men i stedet overdrev og lod som om, han blev fældet, fik han sit andet gule kort og blev udvist.

Og det er B-67-formand Jimmy Holm Jensen vred over. Og nu har han klaget til Dommerforeningen, Klubben holder nemlig fast i, at Aiko Nielsen blev fældet, og Jimmy Holm Jensen er utilfreds med det røde kort.

Han mener, at finalekampen kunne have fået et helt andet resultat, hvis de to spillere ikke var blevet udvist.

- Det gør bare ondt, at en dommer skal have så meget indflydelse på en god finale, siger Jimmy Holm Jensen.

Straffesparkkonkurrence

Faktisk var B-67 foran i finalekampen mod Nagdlúnguak fra Ilulissat.

Udligningen kom først få minutter før, den ordinære spilletid sluttede. Selve kampen endte 2-2, og så skulle det hele afgøres i en straffesparkkonkurrence, som Nagdlúnguak vandt 5-6.

Så nu har B-67 klaget til Grønlands fodboldforbund KAK, som afviser at behandle klagen.

- Jeg har besluttet, at KAK ikke kommenterer de enkelte hændelser, hvor dommeren fløjter, siger formanden for KAK, Benjamin Kielsen.

B-67 har klaget for sent

Han begrunder afvisningen af klagen med, at B-67's bestyrelse ikke har indgivet klagen i tide. En klage skal nemlig indgives inden fire timer efter en kamp.

- Jeg vil bekræfte afslaget til B-67's klage, siger Benjamin Kielsen.

B-67 kræver ikke en omkamp, men har derimod ønsket, at udvælgelsen af dommere i fremtiden er mere omhyggelig. Måske kan man vælge en dommer, der har lidt mere erfaring end meget ung dommer, siger formand Jimmy Holm Jensen til KNR.

Men KAK siger, at det ikke er dem, som står for valget af dommere, og at det ansvar derimod ligger ved Dommerforeningen.

Dommerforeningen vil ikke udtale sig til KNR.