Børnetopmøde skydes i gang mandag

Årets børnetopmøde har fokus på de unges overgang fra folkeskolen til næste uddannelse, og årets møde får blandt andet deltagelse af Elsner-brødrene fra Nanook.
08. oktober 2017 13:35

Mandag begynder det såkaldte Børnetopmøde i Ilulissat. Børnetopmødet er arrangeret af NAKUUSA og Børnetalsmandsorganisationen MIO, og det samler 37 unge  i alderen 13 til 18 år fra alle landets kommuner.

De unge skal ved dette års møde komme med deres bud på, hvad der kan gøres, så flere unge kommer i gang med en uddannelse efter folkeskolen.

- Flere undersøgelse viser, at over 50 % ikke kommer videre i årene umiddelbart efter endt folkeskole, og nu vil NAKUUSA og MIO bede de unge om hjælp til, hvordan forholdene kan forbedres, skriver NAKUUSA i en pressemeddelelse.

Elsner brødre skal hjælpe til

Til at hjælpe de unge med at finde på løsninger, har NAKUUSA og MIO blandt andet fået fat i Christian og Frederik Elsner fra bandet Nanook. De to brødre glæder sig til at skulle afholde workshops med de unge til Børnetopmødet: 

- Temaet uddannelse er vigtigt. Vi har begge selv haft vores udfordringer, og samfundsmæssigt er det vigtigt med et fokus. Uddannelse er oftest lig med en solid fremtid med større muligheder for individet, men også en stor udviklingsfaktor for hele samfundet, udtaler Christian Elsner.

Ud over Elsner brødrene vil de unge hjælp af blandt andre Maren Louise Poulsen Kristensen, Katrina Boassen, Nina Skydsbjerg Jacobsen og Josef Tarrak.

Til Børnetopmødet vil deltage unge fra kommunerne Qaasuitsoq, Qeqqata, Sermersooq og Kujalleq. Børnetopmødet varer fra mandag den 9. oktober til lørdag den 14. oktober i Ilulissat.