Børnetalsmanden støtter nyt tiltag i Qaasuitsup Kommunia

Børnetalsmand Aviâja Egede Lynge er meget positiv over det nyt tiltag fra Qaasuitsup Kommunia, hvor kommunen under overskriften "Bryd tavsheden" har oprettet en task force, der skal reagere hurtigt på indberetninger om omsorgssvigt og seksuelle overgreb.
Foto © : MIO
Skrevet af Karsten Sommer
17. februar 2016 06:36

- Under min rejse i Qaasuitsup Kommunia i efteråret, så vi mange bekymrende forhold for børn og unge. Folk var bange for at underrette - og børn og unge blev derfor udsat for svigt, skriver Børnetalsmanden, der derfor finder det positivt, at netop denne kommune går først med en central enhed for underretninger.

- Det vil jeg gerne støtte op om, udtaler Aviâja Egede Lynge.

Læs også Qaasuitsup Kommunia opretter underretningsenhed

Børnetalsmanden håber samtidig, at Qaasuitup Kommuneas model med en central enhed til underretninger vil inspirere de resterende kommuner til lignende ordninger.

- Det skal opleves trygt for alle mennesker i byer og bygder at underrette kommunen, når de oplever bekymrende forhold for børn og unge. De har ret til beskyttelse og det er alle voksnes ansvar at leve op til dette, understreger Aviâja Egede Lynge, der glæder sig over at den megen medieomtale efter hendes rejse i Qaasuitsup Kommunia i efteråret 2015, nu ser ud til at bære frugt.