Børnetalsmand kritiserer Tuborgs reklamekampagne

At kalde en Tuborg for ”Min elskede øl” - "Asasaarannguara" - er et uantageligt budskab, vi ikke bør sende til vores børn.
Foto © : Tuborg
Skrevet af Karsten Sommer
22. juli 2015 06:27

Det mener Børnetalsmand Aviâja Egede Lynge, der har bidt mærke i en ny reklamekampagne for øllen Grøn Tuborg, som producenten har lanceret på sin Facebookside.

Dér offentligør Tuborg resultatet af en konkurrence om kælenavne til den populære øl. Fem af vindernavnene vil blive påtrykt flaskeetiketterne, og vil kunne ses når de sælges i de lokale supermarkeder.

 

Uetisk og usundt budskab til børn

Og blandt de fem vindernavne er "Asasaarannguara" - ”Min elskede øl”.

- At personificere alkohol med et budskab om kærlighed er uetisk, og et dårligt og usundt budskab at sende børnene, mener Aviâja Egede Lynge.

Hun har ikke noget imod et par af de andre vindernavne, såsom ”Nillertunnguaq” - "Den lille kolde" eller "Mamassaaq” "Den vil smage".

 

En hån mod mange børn

- Men at kalde en øl for ”sin lille elskede”  og tillægge den værdier, som hører et trygt og sikkert liv til, er en hån mod de mange børn, der vokser op i familier med alkoholmisbrug, siger Børnetalsmanden.

I det hele taget advarer hun mod etiketter, som kan få børn og unge til at synes, at alkohol er sejt.

- Børn og unge er modtagelige for budskaber, de ser og hører - også dem der handler om alkohol, slutter Aviâja Egede Lynge.