Foto: KNR/Jonas Løvschall-Wedel

Børnetalsmand: Hash rammer også børn

Hashmisbrug er ikke kun de voksnes problem. Der er også børn, der rammes, fremhæver Børnetalsmanden, Aviâja Egede Lynge.

KNR's debatprogram Oqalliffik satte forleden hash under lup. Børnetalsmanden, der var en del ad panelet, glæder sig over, at emnet bliver taget op. Men hun fremhæver, at børn også ligger i farezonen, når det gælder hash.

- Jeg har hørt flere fortællinger fra unge og voksne omkring livet i familier med misbrug og jeg har kendskab til, at børn helt ned til 10-12 års alderen selv ryger hash, lyder det fra Aviâja Egede Lynge i en pressemeddelelse.

Hun mener desuden, at det er vigtigt, at der bliver talt om, hvad årsagerne til hashmisbrug er. Blandt andet fremhæver hun, at flere børn har indberettet, at de er begyndt at ryge hash for at dulme en følelsesmæssig smerte.

Læs også VIDEO Stadigt stigende hashproblem går ud over børnene

En 17-årig fortæller, at det er vigtigt, at børnene ved, at de har forældrenes støtte.

- Hvis ikke det sker, kan man føle, at man ikke bliver støttet som menneske og man føler sig ikke noget værd, fortæller den 17-årige til MIO.

Børnetalsmanden håber, at debatten fortsætter, og ønsker, at der fokuseres mere på forebyggelse, særligt på børne- og ungeområdet, samt sikring af behandlingsmuligheder for børn og unge i hashmisbrug.

Børnetalsmanden opfordrer desuden til, at man læser mere om hash, konsekvenserne af hash og misbrugsbehandling til børn og unge samt voksne på www.katsorsaavik.gl og på www.peqqik.gl.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt