Børnepanelet mødes i Maniitsoq

Nakuusas børnepanel, Meeqqat Isummersorfiat, MI skal blandt andet give input til en ny kampagne, og markere Børnenes dag og børns rettigheder.
Skrevet af Simon Uldum -
30. maj 2013 13:01

I dag ankommer medlemmerne af børnepanelet til Maniitsoq for at deltage Meeqqat Isummersorfiat, MI’s årlige møde. Panelet som blev dannet under Nakuusa Youth Forum i oktober 2011 har ti medlemmer, hvor nogle af medlemmerne nu går på efterskole i Danmark. Derfor har Nakuusa valgt at få fem nye unge ind i panelet så der er større repræsentation fra hele landet. Medlemmerne af panelet kommer nu fra Nanortalik, Nuuk, Maniitsoq, Paamiut, Sisimiut, Qaanaaq, og Kulusuk, oplyser Inga Dóra G. Markussen på vegne af NAKUUSA.

Målet med børnepanelets møde er blandt andet at give input til den næste NAKUUSA-kampagne, som i år tager udgangspunkt i den tredjedel af børn, der mistrives på den ene eller anden måde. Den sidste rapport med titlen ”Det svære ungdomsliv” lavet af Center for Sundhedsforskning viser, at mange børn og unge har en opvækst under vanskelige situationer med utryghed, vold, forskellige former for misbrug, og overgreb finder sted i hjemmet. Disse børn og unge vil NAKUUSA gerne sætte fokus på ved at engagere de voksne, som har overskud og ressourcer.

Der er mange der er spændte på at høre resultaterne fra dette års møde, heriblandt Naalakkersuisoq for Familie- og Justitsvæsen, Martha Lund Olsen der desværre må melde afbud til mødet.

- Jeg er ked af at jeg ikke kan deltage på mødet for jeg havde glædet mig til at høre de unges tanker. Panelet har jo gjort det  godt med Mere mor og far!-kampagnen. Det er mit indtryk, at kampagnen har gjort indtryk på mange forældre, siger Martha Lund Olsen.

Kampagnen Mere mor og far! har vist sig at være en kæmpe succes, da en måling foretaget af HS analyse viser at hele 94 procent af de forældre kender til kampagnen, og 62 procent af forældrene siger, at kampagnens budskaber tilmed har givet dem anledning til at tænke over forholdet til deres børn.

Mens Meeqqat Isummersorfiat mødes i Maniitsoq vil de også være med til at markere den nationale Børnenes dag den 1.juni. NAKUUSA har blandt andet arbejdet sammen med byens skole Atuarfik Kilaaseraq, hvor eleverne bl.a. vil udstille deres bud på Maniitsoqs fremtid.
- Vi er rigtig glade for samarbejdet med NAKUUSA, og glæder os rigtig meget til Børnenes dag, hvor eleverne skal vise resultatet af deres arbejde, siger skoleinspektør Elna Heilmann.

Udover udstillingen i byens gader vil Maniitsoq hallen danne ramme om en kaffemik, og andre festligheder som slutter med et optog i byen med trommer og larm.