Børnepanelet mødes for første gang i Nuuk

I forbindelse med NAKUUSA Youth Forum i Ilulissat sidste efterår blev der nedsat et børnepanel, der skulle komme med råd og anvisninger om, hvordan børn og unge i Grønland får et bedst muligt liv. NAKUUSA børnepanel er blevet støttet af Bikubenfonden, der har doneret 1,6 mio. kr. til projektets arbejde.
Skrevet af Peter Troelsen
31. maj 2012 06:53

Temaet for Børnepanelets arbejde i år er forældreansvar, og ved møder i dag og i morgen vil panelets medlemmer udarbejde ti gode råd om, hvordan forældrene kan gøre sit til at Grønlands børn og unge får et godt liv. Børnepanelets første møde er en vigtig milepæl i NAKUUSA, der er et femårigt samarbejde mellem UNICEF Danmark og Selvstyret i Grønland, og nu altså også støttet økonomisk af Bikubenfonden.

- Vi tror på, at fremtiden tilhører vores børn og unge mennesker. Derfor er vi glade for at støtte dette spændende projekt, som sikrer, at grønlandske børn og unge bliver inddraget i beslutninger, der vedrører dem. Det er vigtigt for børnenes trivsel og for hele det grønlandske samfund, siger direktør Søren Kaare-Andersen, Bikubenfonden.

I dag torsdag vil medlemmerne af Børnepanelet lave forarbejdet for de 10 anbefalinger, og i morgen vil disse blive sendt i høring i Landstingssalen. Denne høring kan interesserede overvære via KNR 2, der sender direkte fra høringen. Her vil der, ud over panelet, være 40 skoleelever, ligesom børnetalsmanden Aaja Chemnitz Larsen og Naalakkersuisoq Mimi Karlsen vil være til stede. Det store arbejde glæder UNICEF, der sammen med Selvstyret har sat NAKUUSA i verden.

- Børnepanelet giver børn og unge i Grønland en stemme, der bliver lyttet til. Vi glæder os til i samarbejde med Selvstyret i Grønland at arbejde videre med de anbefalinger, panelet når frem til, fastslår UNICEF Danmarks generalsekretær Steen M. Andersen.