Børn vil sætte fokus på forældreansvar

NAKUUSA afholdte børnetopmøde i Ilulissat i 2011, og der mente børnene, at der er brug for mere fokus på forældreansvar. Nu skal der laves 7 kampagnefilm for, at sætte fokus på emnet.
Skrevet af Pipaluk Høegh
28. september 2012 12:20

100 børn skal deltage i produktionen af NAKUUSA’s syv kampagnefilm i Myggedalen i Nuuk, som bliver instrueret af Otto Rosing. Kampagnefilmene er en del af NAKUUSA’s kampagne ’Mere mor og far’, som begynder i november, og som skal køre frem til marts. Kampagnens formål er, at der skal skabes debat og refleksion omkring forældreansvar, udover at vejlede. 

- Vi har fundet deltagerne i kampagnefilmene i samarbejde med blandt andre skolerne i byen og gennem NUIF, siger projektleder i NAKUUSA Klaus Møller.

Manden bag de syv kampagnefilm er filminstruktøren Otto Rosing, som også tidligere har instrueret den grønlandske dramafilm Nuummioq.  Kampagnefilmen skal optages lørdag den 29. september og bliver senere vist i KNR-TV's borgeroplysning i november. Kampagnefilmene vil have en varighed på omkring 2 minutter og vil køre frem til marts 2013.  

- I bund og grund er vores kampagne en stor og larmende kærlighedserklæring fra børnene til deres forældre, hvor de siger ’vi elsker jer – vi vil bare gerne have mere af jer’. Med kampagnen vil vi brede børnenes budskaber ud i hele landet og håber derefter, at hele samfundet vil deltage i debatten omkring forældreansvar, siger programleder for NAKUUSA i UNICEF Danmark, Arnavaraq Jørgensen.

Det er børnene selv, som under børnetopmødet i Ilulissat i 2011 har valgt, hvad de mente er vigtigt, at sætte fokus på.  

- De besluttede blandt andet, at der skulle sættes fokus på forældreansvar for, at skabe de bedst mulige betingelser for en tryg opvækst, og et godt børne- og ungdomsliv, det oplyser NAKUUSA i en pressemeddelelse.

Udover kampagnefilmene, så vil der blive uddelt en gratis bog til forældre i Grønland med titlen ’Med kærlighed’. Det er en bog der er skrevet af børn til deres forældre. Bogen bliver udgivet i december, og det vil være muligt, at få bogen i Pisiffik og Pilersuisoq’s butikker, i de fleste grønlandske byer og bygder.

Den gratis bog er udarbejdet i samarbejde med børnerettighedsinstitutionen MIO. De bygder der ikke får tilsendt bogen i deres lokale butik, kan få den rekvireret hos NAKUUSA.