Børn udstiller ord og drømme

Hvad drømmer børn i bygden Kulusuk om? Udstillingen ”100-Kulusuk-100” giver et unikt kig ind i børnenes tanker og drømme om deres bygd.
Skrevet af Naimah Hussain
05. februar 2011 14:59

”Kulusuk er et smukt sted, - de voksne skal tage sig mere af børnene, - de skal stoppe med at drikke og spille kort,- vi skal holde sammen i Kulusuk”, Sådan lyder nogle af budskaberne i udstillingen.

Drømmene er simple og ydmyge. Udstillingen, som netop er åbnet i Katuaq i Nuuk, giver et unikt og ærligt kig ind i børnenes tanker og drømme om deres bygd. Samtidig er det et udstillingsvindue til en bygd beliggende på en klippeø i Østgrønland, med kun 300 indbyggere.

Annika Nielsson der har fungeret som scenograf på udstillingen, er med til ferniseringen. Hun forklarer det specielle ved, at det er børn der deler deres kunst og forestillinger om livet.

- Det er et mere direkte billede på hvordan livet er i Kulusuk, siger hun.

100-KULUSUK-100 afspejler børnenes historier og historiesyn gennem malerier, fotos, former, leg, tekst og farver.

- Vi er blevet vant til at eksperter beskriver Grønlands kulturhistorie og liv. Dette projekt er et forsøg på at få børnene til at søge efter og fortælle deres egen og deres forfædres historie, lyder det fra Napa.