Børn skal bevæge sig

I går fik tre børneinstitutioner i Ilulissat, som de første institutioner i Grønland, overrakt certifikat fra Socialpædagogisk Seminarium, som fastslår at de nu kan betragte sig som "Idrætsinstitutioner" .
Skrevet af Karsten Sommer
12. august 2013 05:08

Ansatte, børn og forældre fra vuggestuen Nukariit, daginstitutionen Piaraq og fritidshjemmet Tikiusaaq samt inviterede gæster markerede i går den ny certificering som Idrætsinstution ved en festlighed i Ilulisat hallen.

At være en "idrætsinstitution" indebærer at idræt skal være en del af de pædagogiske redskaber i det daglige. Og de ansatte, som har deltaget i en række kurser siden sidste år, er allerede begyndt at anvende pædagogisk idræt med mere leg og bevægelse i det daglige.

Pædagogisk konsulent i Qaasuitsup kommunia Thora S. Madsen siger i anledning af nyskabelsen:

- Anvendelse af pædagogisk idræt har ikke alene indvirkning på børns psykiske og fysiske udvikling, men har også en stor indflydelse på deres sociale færdigheder.

Og også Grønlands Idræts Forbund hilser institutionernes overgang til Idrætsinstitution velkommen.

- GIF er glade for at idræt bliver brugt som en pædagogisk metode overfor børn fra de er små af. Vi håber at projektet vil blive godt modtaget i de andre byer langs kysten, siger generalsekretær for GIF, Carsten Olsen siger:

De næste der skal på kursus på Socialpædagogisk Seminarium i Ilulissat, bliver formentligt dagplejemødre i bygderne, der med hjælp fra Qaasuitsup Kommunia skal gennemgå kursusforløb om pædagogisk idræt.