Børn og unge skriver og tegner om hvordan de oplever sorg og krise i familien

MIO afholdte i foråret en skrive- og tegnekonkurrence, hvor der nu er fundet vindere. Børn og unge blev af MIO bedt om, at skrive og tegne deres oplevelser eller forestillinger om hvordan det vil være hvis der var sorg i deres familie. Materialet skal bruges til at komme med anbefalinger til fra børn til andre børn samt til voksne omkring barnet.
20. juni 2013 12:50

Der er samlet set indkommet over 30 forslag fra børn og unge og der er nu fundet 7 vindere. Forslagene er kommet fra mange forskellige steder og særligt bygder er flot repræsenteret.

”Det er rigtig glædeligt for os, at så mange har valgt at deltage, da det kan være et svært emne at snakke om og særligt glædeligt er det, at vi er nået så bredt ud, så vi har fået forslag fra rigtig mange steder i Grønland”, udtaler Børnetalsmanden Aaja Chemnitz Larsen.

Børnene er blevet bedt om at komme med tegninger eller historier og ældstetrinnet er blevet bedt om at skrive om selvmord i familier, mens mellem- og yngstetrinnet er blevet bedt om at skrive om skilsmisse.

Projektansvarlig Aviaja Rohmann Pedersen glæder sig over kvaliteten af forslagene ”Det er tydeligt, at se at klasserne virkelig har taget opgaven til sig og har man har snakket om det i fællesskab. Noget andet vi kan se er, at nogle af børnene heldigvis får god gavn af f.eks. omsorgspersonen på skolen, f.eks. en socialrådgiver eller skolefé når de har det svært derhjemme.”, udtaler Aviaja Rohmann Pedersen.

Vinderne har fået direkte besked og har modtaget et gavekort, som klassen i fællesskab kan benytte sig af. Vinderne kommer fra Kangerlussuaq, Isortoq, Kangaatsiaq, Nanortalik og Nuuk. Materialet vil blive udgivet til efteråret som anbefalinger fra børn til børn og fra børn til børneprofessionelle og andre voksne omkring barnet.