Bølgen af indbrud i Maniitsoq fortsætter

I Maniitsoq fortsætter bølgen af indbrud begået af børn og unge under den kriminelle lavalder. Siden den 2.juli har børn og unge i Maniitsoq begået mellem 10 og 15 indbrud, fortæller fungerende stationsleder Morten Hansen.
Skrevet af Mads Lynge
03. august 2009 11:54

Sidst gik det ud over butikken Høka, hvor der natten mellem lørdag og søndag blev stjålet værdier for over 50.000 kroner, primært smykker og ure.

I den forbindelse opfordrer fungerende stationsleder Morten Hansen folk til at tage kontakt til politiet i Maniitsoq, hvis de bliver tilbudt varer, der kan virke mistænkelige.

Det er primært butikker, børn og unge bryder ind i. Tre gange er der blevet begået indbrud, hvor en 12-årig, to 14-årige samt en 17-årig har været indblandet. Da de er under den kriminelle lavalder, overgår sagerne til de sociale myndigheder, siger Morten Hansen til Radioavisen.

I starten af sidste måned blev der i Maniitsoq stjålet mere end 50 mobiltelefoner. Politiet har i den forbindelse samt ved de seneste indbrud foretaget 4 ransagninger af lejligheder.

Det er ikke kun butikker børn og unge bryder ind i. Også kirken er der blevet brudt ind i. Her blev der stjålet over 4.000 kroner.