Bøde til rederi i Orasila-sagen

Rederiet M.H. Simonsen ApS fra Svendborg har fået en bøde på 50.000 kroner for at overtræde reglerne om sikkerhed til søs, da to besætningsmedlemmer fra tankskibet Orasila mistede livet, da de var ved at levere brændstof til bygden Saarloq i Sydgrønland. Det skriver TV 2/Fyn i dag på sin hjemmeside.
21. marts 2010 14:04

De to omkomne var en 47-årig styrmand og en kun 18-årig skibsassistent, som var ved at bugsere losse-slangen ind til bygden, da deres jolle kæntrede, og begge druknede. Ulykken skete i januar sidste år.

Søfartsstyrelsen konkluderede efterfølgende, at rederiets sikkerhedspolitik ikke fungerede i praksis, og at brugen af nødvendigt udstyr ikke var tilstrækkelig. Desuden kritiserede styrelsen, at ingen af de omkomne bar redningsvest eller overlevelsesdragt.

Søfartsstyrelsen anmeldte derfor rederiet M.H. Simonsen ApS til politiet for flere brud på lov om sikkerhed til søs. Og det er dén anmeldelse, som nu har resulteret i en bøde til rederiet på 50.000 kroner.

Men fagforeningen 3F-sømændene er stærkt utilfredse med bødens størrelse.

- Hvis en bøde skal have en forebyggende effekt, så dem, der har ansvaret for sikkerheden, tager det alvorligt, så skal der altså større bøder til, siger 3F's formand Søren Sørensen ifølge TV 2/Fyn.