Bæredygtighed på dagsordenen hos Avalak

I samarbejde med Verdensnaturfonden (WWF) arrangerer foreningen for grønlandske studerende i Danmark Avalak en debataften omkring bæredygtighed. Det foregår tirsdag 16. april kl. 19.00 i Det Grønlandske Hus i Løvstræde i København.
Skrevet af Peter Troelsen
10. april 2013 07:03

Verdensnaturfonden er repræsenteret ved deres Grønlandsmedarbejder Mette Frost, der fortæller om organisationens arbejde i Grønland og i Arktis. WWF samarbejder blandt andet med ICC i de tilfælde, hvor der skal ske borgerinddragelse i forbindelse med ansøgninger om mine- og olieefterforskningsprojekter i Grønland.

På samme tid lægges der stor vægt på, at den grønlandske udvikling kommer til at ske på en måde, som ikke ødelægger miljøet i landet og med skyldig hensyntagen til fiskeriet, der i dag er Grønlands vigtigste indtægtskilde.

På mødet vil der blive debatteret omkring de høringsprocesser, der er ved råstofprojekterne. Senest har der været megen kritik af processen med London Mining, hvor der har været meget lille mulighed for at påvirke tingene, pga. af den store mængde stof, almindelige mennesker skulle sætte sig ind i. Desuden vil der være debat om, hvordan udviklingen kommer Grønland til gode og omkring perspektiverne for bæredygtig udnyttelse af de levende ressourcer i Grønland.