Bådulykke i Nuukfjorden har kostet ung kvinde livet

Politiet formoder, at der har været tale om sejlads i spirituspåvirket tilstand og har foreløbig sigtet to af de ombordværende.
Skrevet af Karsten Sommer
19. juli 2020 13:12
Versionist Mads Lynge

En tragisk bådulykke i Nuukfjorden i nat har kostet en ung kvinde livet. Det fortæller vagtchef ved Grønlands Politi, Carl Sværd.

- Der var tale om en hurtiggående lang speedbåd, som de ombordværende havde lånt. Vi formoder båden har ramt en isskosse med høj fart, fortæller han til KNR.

Der var syv mennesker ombord, tre af dem endte i vandet.

En af dem formåede at kravle op på en isflage og fik derfra kontaktet politiet klokken 2.04 i nat.

Hun kunne våd og forfrossen oplyse at den forulykkede båd befandt sig i området mellem den ny anstalt og Sermitsiaqøen.

Anstaltens overvågningskameraer blev dernæst bedt om at prøve at lokalisere området i fjorden, og de kunne dernæst guide redningsfolkene til det sted, hvor ulykken var sket.

Både Arktisk Kommandos hurtiggående SAR-redningsbåd, politikutteren og Brandvæsenets Targabåd deltog i aktionen, og små 45 minutter efter anmeldelsen var de forulykkede blevet lokaliseret og blev dernæst bragt til Nuuk cirka klokken 4 i morges.

En ung pige, der var endt i vandet, var livløs ved redningsholdenes ankomst, og blev erklæret død ved ankomsten til sygehuset.

De seks øvrige ombordværende blev bragt til Sana med forskellige kvæstelser, blandt andet et brækket ben og forskellige sårskader, fortæller politiets vagthavende, Carl Sværd.

- Vi har en stærk formodning om at der har været tale om sejlads i spirituspåvirket tilstand, og har foreløbig sigtet to af de ombordværende for spiritussejlads, uagtsomt manddrab samt forvoldelse af fare, fortæller han.