AWG2016 AWG-frivillige arbejder på trods af stormen

De mange frivillige til AWG2016 trodser lørdag morgen og formiddag stormen, for at sikre forplejning og andre praktiske foranstaltninger til de mange AWG-atleter.
AWG Frivillige Foto © : Arctic Winter Games 2016
05. marts 2016 14:24

- Vi er simpelthen så stolte. Selv i stormvejr tropper frivillige op i hele byen. Der er grønne jakker alle steder og opgaverne bliver løst, siger Maliina Abelsen, direktør for Arctic Winter Games 2016 i en pressemeddelelse.

De sidste praktiske ting er ved at komme på plads inden det store rykind fra Kangerlussuaq senere lørdag, hvor en luftbro skal sikre ankomsten af 1500 AWG-deltagere.

Læs også Luftbro begynder formentlig som planlagt

Lørdag morgen har AWG2016 omkring 150 frivillige i fuld gang i Nuuk. Omkring 20 arbejder i Kangerlussuaq, og i løbet af dagen stiger antallet i Nuuk i takt med at flyene fra Kangerlussuaq begynder at lande.

- Man holder ikke denne slags arrangementer uden udfordringer eller udeblivelser, men man holder dem altså heller ikke uden Verdens sejeste frivillige. Og dét har vi her i Nuuk, i Kangerlussuaq og i Iqaluit i disse dage, fortæller Maliina Abelsen.

Læs også AWG2016 Frivillige pjækker fra opgaverne

Hun glæder sig over, at de frivillige løser opgaverne, da vejret er en stor udfordring i øjeblikket.

- Vi står med det største event i Grønlands historie, og vejret har indtil videre drillet. Så meget desto større grund er der til at glæde sig over, at vi selv under endnu mere besværlige forhold ikke alene får løst opgaverne, men også at så mange engagerede frivillige troligt tropper, siger Maliina Abelsen.