AWG-deltager udelukket efter manglende dopingprøve

En idrætsudøver fra Ilulissat er i 11. time blevet udelukket fra at deltage i Arctic Winter Games, fordi han ikke mødte op til en dopingkontrol for deltagere i de forestående vinterlege.

Der er blevet foretaget dopingtest blandt deltagerne i Arctic Winter Games, og det er blandt andet sket i Ilulissat. Og i Ilulissat var der desværre en som ikke dukkede op til dopingkontrollen, det oplyser formanden for dopingnævnet, Birgit Niclasen.

Hun forklarer, at sagen blev forelagt dopingnævnet. Og ifølge dopingregulativet er sagen klar, nemlig at idrætsfolk må ikke nægte at komme til en varslet test. 

- Man møder til dopingkontrollen, når man bliver bedt om det. Hvis det er man ikke møder, så har det faktisk den samme konsekvens, som hvis man havde taget doping, forklarer Birgit Niclasen.

Og den konsekvens er to års udelukkelse fra al sport, som hører ind under Grønlands Idrætsforbund samt fitnesscentre, der er medlemmer af Antidoping Grønland.

Helga Nielsen fra Inuit Sport Greenland bekræfter over for KNR-programmet Nunarput Ullumi, at der er tale om en af specialforbundets udøvere inden for Inuit- og Dene games.

De 129 udøvere, der skal repræsentere Grønland ved Arctic Winter Games, fløj tidligere på dagen i samlet flok til Whitehorse i den canadiske provins Yukon, hvor en åbningsceremoni søndag skyder vinterlegene i gang.

Det har ikke været muligt at få oplyst, hvor mange af deltagerne, som har afgivet dopingprøve, men i hvert fald samtlige inden for Inuit- og Dene games har været i kontrol, oplyser specialforbundet. Her var ifølge Anti Doping Greenland ingen uregelmæssigheder, og den nu udelukkede udøver var den eneste, der ikke mødte op.Giv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl