Avis: Også rod i Steen Lynges regninger

Tidligere naalakkersuisoq for sundhed og infrastruktur Steen Lynge skyldte ifølge avisen AG 49.327 kr. for at have haft familien med på tjenesterejser, men hans tidligere departement påtager sig skylden for regningen, der blev betalt den 2. oktober.
Steen Lynge Foto © : KNR
Skrevet af Karsten Sommer
12. november 2014 14:09

Selvom revisionsrapporten om misbrug af offentlige midler ligger godt gemt i en boks i Grønlandsbanken indtil valget er overstået, er det lykkedes AG via en række aktindsigts ansøgninger at grave informationer frem, der viser, at Aleqa Hammond ikke var alene i det tidligere Naalakkersuisut med at have rod i sine afregninger med Selvstyret.

Alvorligst ser tallene ud for Steen Lynge, den tidligere naalakkersuisoq for sundhed og infrastruktur for Atassut.

Ifølge avisen belastes han af ubetalte regninger for små 50.000 kroner, som vedrører to tjenesterejser til henholdsvis Sydgrønland og Danmark i december 2013 og sommeren 2014, hvor Steen Lynge tog familien med på rejserne.

Læs mere om Aleqa Hammonds kreditmisbrugssag her

At rejserne skulle betales af ham selv, overså både han selv og hans departement, indtil Aleqa Hammonds bilagssag begyndte at rulle i slutningen af september.

Pengene er nu betalt, og Steen Lynges daværende departement påtager sig ansvaret for ikke er blevet opkrævet fra Steen Lynge.

- Begge rejser er først blevet faktureret den 1.oktober 2014 og blev betalt den 2.oktober, skriver departement for sundhed og infrastrukturs juridiske chef, Gitte Arvegaard, til AG.

Læs også Selvstyret lægger Aleqa-sagen frem

Partiet Atassut kommenterede tirsdag på AG´s afsløringer i en pressemeddelelse, hvor partiet beklager problemerne med de ubetalte regninger, men samtidig påpeger at de manglende betalinger primært skyldes fejl i departementets behandling af sagen.

Samtidig understreger partiet, at deres tillid til Steen Lynge på ingen måde er blevet svækket, og at de fuldt ud støtter ham i hans kandidatur til valget.

Og Steen Lynge har efter konsultation med sin familie besluttet at fastholde sit kandidatur og, som han skriver, "anmode vælgerne om mulighed for at arbejde videre som folkevalgt”.