Avis: Kildevandsprojekt er en fiasko

Der bliver ikke solgt nær så meget vand fra Qeqertarsuaq, som det ellers var planlagt. Det skriver avisen Sermitsiaq, som på forsiden af dagens avis, stempler Greenland Spring Waters eksport af flasker med navnet 938 som en fiasko.
Foto © : KNR/Søren Aadaralak Lyberth
17. april 2015 08:32

Indtil videre har det også været et sørgeligt pjaskeri i forhold til de store ambitioner, der blev præsenteret i 2009.
 
Sidste år tappede selskabet 75,5 ton kildevand. I følge den oprindelige koncessionsaftale skulle virksomheden have tappet minimum 7.000 ton kildevand årligt.

LÆS OGSÅ Luksusvand også ramt af stenskred

 

Har stadig tro på projektet
Departementet for erhverv, arbejdsmarked og handel har dog stadig tro på, at de eftertragtede dråber kan blive en succes.
 
- Greenland Spring Water har oplyst, at det snart vil få et nyt aftapningsanlæg, hvorefter produktionen af flaskevand går i gang. Selskabet estimerer en produktionen i 2015 på 700.000 liter, skriver departementschef Jørn Skov Nielsen til Sermitsiaq.

LÆS OGSÅ Hjemmestyret giver grønt lys til eksport af kildevand

Endeligt nævner avisen, at der heller ikke er mange lokale arbejdspladser, som det er nu. De 75,5 ton vand, der blev eksporteret sidste år blev tappet over fire uger af tyskere, som blev fløjet ind. Virksomheden siger nemlig, at der ikke var uddannet personale i Qeqertarsuaq, skriver Sermitsiaq.