Aviisi.gl ryster på hovedet af kritik

Stifter Lars Bo Bjørknæs tager til genmæle efter gårsdagens kritik om manglende fremlæggelse af dokumentation på hjemmesiden.
19. november 2009 14:45

Vås og vrøvl. Det passer ikke, når Leder af Institut for Journalistik ved Ilisimatusarfik Naja Paulsen siger, at en journalist skal fremlægge dokumentation for sine historier. Det mener Aviisi.gl’s stifter, jurist Lars Bo Bjørknæs:

- En journalist SKAL ikke fremlægge dokumentation, men skal KUNNE fremlægge dokumentation. Og det kan jeg også. Og hvis der er et generelt behov for at se bilagene, kan det sagtens lade sig gøre. Det er blot et spørgsmål om, hvordan vi rent teknisk gør det.

Naja Paulsen kalder det for "en farlig leg" at komme med påstande uden at fremlægge dokumentation. For eksempel hævder Aviisi.gl, at Atassut-politikeren Gerhardt Petersen er straffet - og nævner endda, hvad han er dømt for. Lars Bo Bjørknæs mener, at hjemmesiden benytter samme praksis som andre grønlandske medier har brugt, når de tidligere har rejst alvorlig kritik af politikere:

- Det er den samme måde, som da KNR for eksempel dækkede sagen om Jens Napaattooq i 2005 eller AG’s serie om ”Elitens Fråds” op til sommerens valg. Jeg refererer bilagene. Det er meget få bilag, man normalt lægger ud.

Aviisi.gl har ikke økonomi til at få oversat artiklerne til grønlandsk. Men hvis nogen skulle have lyst til at gøre det gratis, tager Lars Bo Bjørknæs imod tilbudet med kyshånd.

Tonen på Aviisi.gl er "krigerisk" og "aggressiv", mener Naja Paulsen. Lars Bo Bjørknæs er uenig og mener ikke, at sprogbrugen på hjemmesiden adskiller sig nævneværdigt fra AG’s i forbindelse med serien ”Elitens Fråds” op til sommerens valg.

Gerhardt Petersen og Siumuts Aleqa Hammond har blandt andet lagt navne til alvorlige påstande på Aviisi.gl. Begge kan retsforfølge hjemmesiden for ringeagtsytringer eller injurier. Men Lars Bo Bjørknæs har ikke modtaget én eneste henvendelse af en sådan art.