Avataq: Ensidig informationskampagne

Informationskampagnen fra Greenland Minerals and Energy er for ensidig. Opgaven burde ligge hos Selvstyret, mener miljøorganisationen Avataq.
Skrevet af Apollo Jeremiassen
16. marts 2011 12:04

Den husstands omdelte DVD fra Greenland Minerals and Energy A/S fik en indholdsmæssig dårlig karakter fra miljøorganisationen Avataq.

- DVD'en fokuserer ikke på alle aspekter. Det er Selvstyret der burde informere om store planer omkring minedriften i Grønland, siger miljøorganisationens formand, Mikkel Myrup.

Han mener, at der blev fokuseret for meget på de positive aspekter i projektet, og for lidt på det negative.

- Der mangler fokus på miljømæssige aspekter af minedrift i Kvanefjeldet, især i betragtning af den betydning det kan få for byen, siger Mikkel Myrup.

I alt 26.000 dvd'ere og samme antal af informationsavisen "Kuannersuit News", blev husstandsomdelt i februar måned til alle husstande i Grønland.

Miljøorganisationen mener, at det er Selvstyret, der burde have ansvaret for informationskampagnen.

- Det et fint eksempel på, at Råstofloven er svag. Selvstyret må kigge nærmere på loven og ændre på den, så ansvaret for at informere og oplyse befolkningen ikke ligger på selskaberne. Der skal være en instans der skal styre denne form for proces, og det er Selvstyret der må gøre det og ikke selskaber, mener Mikkel Myrup.

Han mener, at selskabet har været for ensidig i sit informationskampagne især hvad angår det miljømæssige vurderinger omkring Kuannersuit projektet.

- Af hensyn til VVM (Vurdering på virkning af Miljø) undersøgelsen er det selskabet selv der informerer om dette. Befolkningen i Sydgrønland fik ikke mulighed for at komme med kritik at vurderingen, da de ikke er informeret godt nok. Derfor er det en god ide at ændre på vores råstoflov, sådan at de store selskaber ikke for lov til at vurdere selv, siger Mikkel Myrup.