Forløbet har været usædvanligt for årets udgave af Avannaata Qimussersua på grund af frygt for spredning af coronavirus. Foto: Visit Greenland/Mads Pihl

Avannaata Qimussersua afvikles - men det bliver på lavt blus

Landsorganisationen for slædekuske har besluttet at afvikle Avannaata Qimussersua som planlagt trods frygt for coronasmitte. Indendørsarrangementer bliver dog aflyst.

Omkring 40 slæder bliver sendt afsted, når grønlandsmesterskaber i hundeslædevæddeløbet Avannaata Qimussersua bliver afviklet i Uummannaq 28. marts.

Det har organisationen bag løbet, KNQK, besluttet fredag.

Forløbet har været usædvanligt for årets udgave af Avannaata Qimussersua på grund af frygt for spredning af coronavirus.

Selv om der endnu ikke er et eneste tilfælde af registrede coronasmittede her i landet, er børnenes Avannaata Qimussersua allerede blevet aflyst på grund af frygt for coronavirus.

Ingen transmission

Samtlige indendørsarrangementer er aflyst. Det betyder, at aftenarrangementet vil blive holdt på et senere tidspunkt for lokale i Uummannaq, siger formanden for KNQK Johan Olsen:

- Det er også blevet besluttet, at der ikke bliver mulighed for at sende andre, hvis der skulle komme afbud, siger Johan Olsen.

LÆS OGSÅ Frygt for corona: Hundeslædevæddeløb for børn er aflyst

Det var ellers planen, at KNR-TV skulle sende live fra løbet. Men der er indført rejsestop for tjenesterejser i KNR, fordi at landet er i coronaberedskab, og indenrigsrejser frarådes meget kraftigt. 

Der bliver stadig gennemført lokale kvalifikationsløb. Der bliver også et omløb i Aasiaat, efter at arrangører lavede fejl ved kvalifikationsløbet sidste lørdag, hvor kun tre slæder startede efter reglerne.

Det traditionsrige løb har deltagere fra Sisimiut i syd til Upernavik-området i nord. 

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt