Avannaata Kommunia vil stramme procedurer ved ansættelse af direktører

Økonomiudvalget i Avannaata Kommunia er ikke tilfredse med, at de ikke var inviteret med indenfor, da en ny økonomidirektør blev ansat. 
Kommunernes Tilsynsråd har påpeget, at Avannaata Kommunia skal sørge for, at kommunen selv skal lave nogle retningslinier, når der i fremtiden skal ansættes nye direktører. Foto © : KNR
Skrevet af Kathrine Kruse
27. november 2019 06:53

Det fremgår af et oplæg til kommunalbestyrelsens møde, som blev holdt tirsdag. 

Det sker efter, at den nu fratrådte kommunaldirektør, Søren Stach Nielsen, har ansat en økonomidirektør. I oplægget fremgår det, at Økonomiudvalget efterfølgende har godkendt ansættelsen af økonomidirektøren - men udvalget har krævet, at sagen efterfølgende skulle sendes til undersøgelse hos kommunernes tilsynsråd.

LÆS OGSÅ Efter fire måneder: Kommunaldirektøren i Avannaata Kommunia er fratrådt

Kommunernes tilsynsråd er en myndighed, som holder øje med, at kommunerne overholder loven.

- Undersøgelsen skulle være om, at kommunen havde fulgt bestemmelserne for ansættelse af fagdirektøren, står der i oplægget til kommunalbestyrelsesmødet.

Det skulle altså undersøges, om kommunen havde overholdt loven - men der var ikke noget at komme efter, viste det sig.

For ifølge oplægget var konklusionen fra tilsynsrådet, at kommunen ved ansættelsen af økonomidirektøren har fulgt bestemmelserne i den kommunale styrelsesvedtægt.

Men rådet har påpeget, at Avannaata Kommunia skal sørge for, at kommunen selv skal lave nogle retningslinier, når der i fremtiden skal ansættes nye direktører.

Økonomiudvalget i Avannaata Kommunia indstiller derfor til kommunalbestyrelsen, at der fremover ved ansættelse af direktører i kommunen skal være procedurer, hvor økonomiudvalget inddrages i ansættelsesprocessen.