Avalak styrker samarbejdet med færøske studerende

Avalak og den færøske studenterforening MFS har nu startet op samarbejdet mellem foreningerne. Færøsk og grønlandsk studerende står tit i samme situation blandt andet når de flytter til andre land at studere. Studielivet i udlandet og politisk valg i hjemlandet blev omtalt på det første møde mellem foreningerne.
02. maj 2013 09:07

Til mødet blev der snakket om fællesinteresserne som færøske og grønlandske studerende har. Foreningerne blev enige på møde om at arbejde frem imod at arrangere debat arrangementer, der fokuserer på emner, som er relevante for både færinger og grønlændere.

Foreningerne delte sine erfaringer indenfor studieområdet og blandt emnerne var at få færøske studerende til at registrere sig til valglisten til lagtingsvalget i 2011, som MFS har gode erfaringer med. Grønlandske Avalak har lige været i gang med samme proces i forhold til det grønlandske valg.

Det danske SU system var også på dagsordenen, nu den forrige grønlandske regering afgjorte, at grønlandske studerene ikke længere får studiestøtte fra Grønland, men bliver del af det danske SU system, ligesom færøske studerende i Danmark er.

MFS fik inspiration fra Avalak i forbindelse med deres mange sociale arrangementer, og deres gode arbejde for at få grønlandske studerende at finde praktikpladser rundt om i verden.