Avalak skuffet over Inatsisartuts afvisning

Avalak er skuffet over Inatsisartuts afvisning, da foreningen ønsker en debat om at give de grønlandske studerende i Danmark og udlandet samme status som deres danske medstuderende. Det handler blandt andet om bog- og rejsetilskud.
31. marts 2010 10:50

De grønlandske studerendes organisation i Danmark er både skuffet og ærgerlig over at have fået afvist et spørgsmål til Inatsisartuts forårssamling. Det var tingets formandsskab, der sagde nej til spørgsmålet af formelle grunde, fordi der var klare uoverensstemmelser mellem indhold og begrundelser.

Spørgsmålet var rejst af Siumuts partiformand og medlem af Inatsisartut Aleqa Hammond. Og hun har efter ændringer forslaget anmodet om at få formandsskabet til at genoverveje sin beslutning.

- Og det gør vi så naturligvis, siger formanden for Inatsisartut Josef Motzfeldt, der ikke ønsker at gå nærmere i detaljer om årsagen til afvisningen, der er truffet på et lukket møde i formandsskabet.

Men nu bliver sagen altså igen taget op. Avalak ønskede simpelthen en debat om at give de grønlandske studerende i Danmark og udlandet samme status som deres danske medstuderende. Det handler blandt andet om bog- og rejsetilskud.