Augusta Salling: - Vi må følge gældende lov!

Landstingets Finansudvalg sagde igår hverken ja eller nej til Landsstyrets forslag om en bevilling på 3,6 millioner til genoptagelse af sælskindsindhandlingen. Et flertal i udvalget bestående af Atassut, Inuit Ataqatigiit og Demokraterne afviste at tage stilling til ansøgningen, da der var tvivl om lovligheden af ansøgningen. Finansudvalgets formand, Augusta Salling forklarer:
Skrevet af Karsten Sommer
23. maj 2009 16:55

- Det er sådan, at når valget er udskrevet, så kan man i det fungerende Landsstyre og fungerende Finansudvalg, kun varetage og beslutte det, der er nødvendigt for at driften af Grønland uforstyrret kan køre videre. Derfor kan vi ikke beslutte politiske tiltag i perioden fra valget bliver udskrevet, og frem til et nyt Landsstyre er blevet dannet.

Augusta Salling siger videre, at det ikke spillede ind i Finansudvalgets stillingtagen, at indhandlingsstoppet i forvejen slutter om få dage, den 31.maj.

- Vi har overhovedet ikke diskuteret substansen i forslaget, men kun taget stilling til, om vi lovligt kunne behandle Landsstyrets anmodning, og det mente et flertal af medlemmerne altså at vi ikke kunne.

Augusta Sallings egen partiformand, Finn Karlsen, stod bag ansøgningen fra

Landsstyret, men det påvirkede ikke finansudvalgsformanden:

- I Finansudvalget er det min pligt at arbejde ud fra den gældende lovgivning, og det har jeg gjort, slutter Finansudvalgets formand, Augusta Salling fra Atassut.

I en mindretalsudtalelse kritiserer Siumut flertallets afgørelse, og kalder den helt uacceptabel.